ТРИБУНА

Скандално в Благоевград! Гаф на общинарите дискредитира голям политик в България! Името на К. Паскалев лъсна в документацията на поръчка за 1 350 000 лв. по проект! Той ли е външният консултант?

Супер гаф допуснаха отново кметски чиновници в община Благоевград., с който дискредитираха бившия кмет на Благоевград, бившият министър на регионалното развитие и национално известен български политик, номинираните за лидер на БСП. Името на КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ лъсна в обществена поръчка, качена официално в Централизираната автоматизирана система: Електронни обществени поръчки, видя Struma.com.

Над прикачeни pdf файлове с техническата спецификация по проект „Интегриран градски транспорт“, за оборудване на спирки и автобуси с електронна система на управление, В ГОРНИЯ ЛЯВ ЪГЪЛ Е ВПИСАНО ИМЕТО НА КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ. Поръчката е за 1 350 000 лева. Изниква въпросът, какво е правил Паскалев по тази поръчка??? ВЪНШЕН КОНСУЛТАНТ ЛИ Е? АКО Е ТАКА – КАК Е ИЗБРАН! КЪДЕ Е ОБЯВЕН? ?! КАКВО Е ПОЛУЧИЛ? В какво се изразява неговата работа по проекта?!. Изменил ли е техническите спецификации по проектното предложение от времето на екскмета Камбитов? Ако ги е ги е изменил, на кое основание?

Ако не е изменил нищо по проекта, то какво прави името му в обществената поръчка, а пък ако го е направил от „добра душа “ ,защо са оставили името му над документацията ?!Това са въпроси, на които се надяваме екипът Томов да отговори спешно. Ако Костадин Паскалев е ползван като външен консултант на договор, би трябвало по проекта да бъдат обявени и проведени пазарни консултации, а името на външния консултант и договора с него да бъдат официално публикувани в проектната документация. Под въпросните документи фигурира, като изготвил документацията Н. Бочуков, но липсва подпис на лицето.

Никъде в обявлението не е посочено, че се ползва външна услуга, нито пък в документацията за поръчката е отбелязано, че има консултант! По проект „Интегриран градски транспорт “ трябваше да се построи подлеза в квартал „Грамада „. Кметът Томов обаче спря строителството на официално открития обект, наруши договорa с фирмата изпълнител, с мотив, че обектът е със сгрешена категория, което опорочавало поръчката. В този проект влиза и поръчката за оборудване на спирките и автобусите с електронна система на управление, където е и името на Паскалев.

Гафът е сериозен, но и разкрива нещо, което се шушука в Благоевград още по времето на предизборната кампания, а именно, че Томов е кандидатура на бившия благоевградски кмет Паскалев. Трябва да признаем, че тези коментари помогнаха много за добрия предизборен имидж на Румен Томов, тъй като Паскалев е сред кметовете, оставили трайни следи в областния център. Както многократно сме писали, Костадин Паскалев застана твърдо зад Румен Томов. Той го представи на Нинова, той стана на крака пред залата в деня на представянето му, бурно аплодирайки речта на кандидата за кмет..

Паскалев идваше в Благоевград много често преди Местните избори -2019, изумявайки всички с визитите си, които помнят, че години наред, след като напусна кметския пост  Костадин Паскалев, сякаш забрави родния си град. До преди няколко месеца!!! . Заради Томов той присъстваше често на обществени мероприятия и мероприятия, свързани с кампанията му и не криеше, че стои плътно зад кандидатурата на подкрепения от БСП кандидат за кмет. После се заговори, че зад Томов, освен Паскалев е и мощно лоби от червени позабравени фирми, които имат интереси към областния център и довършване на проект за застрояване в м. Бачиново, които екскметът Камбитов беше спрял. Разследването ни по темата продължава, очаквайте подробности.

П. Костадинов

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top