ДНЕС

Тотото пуска 7 нови моментни лотарийни игри

Спортният тотализатор ще пусне на пазара седем нови моментни лотарийни игри през 2020 г. От „  (БСТ) ще търсят алтернативни начини за дистрибуция, съобщиха от държавното предприятие.

От днес влизат в сила промените в Закона за хазарта, с които само държавата притежава правото да организира лотарийни игри. Поправките бяха обнародвани в Държавен вестник днес, с което се прекратяват и лицензите на действащите хазартни оператори.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от БСТ, се прекратяват. Също така от днес се спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от държавния тотализатор.

Окончателно приетите промени в Закона за хазарта също така забраняват продаването на талони за лотария в търговски обекти и в близост до училища. БСТ ще може да организира лотарийни игри единствено в собствени пунктове или пунктове под наем, които са обособени като места специално за тази цел.

Ето защо от тотализаторът правят заявка за „силно онлайн присъствие и нови атрактивни игри“ през 2020 г. на фона на промените в Закона за хазарта. „Новата регулация ни изправя пред предизвикателството да бъдем по-гъвкави и да търсим алтернативни начини за дистрибуция. Разбира се, не сме забравили нашите лоялни клиенти и дългогодишни участници в игрите. Въпреки новите изисквания към точките ни на продажба, ние ще се погрижим те да могат да ни намират на атрактивни и достъпни локации”, коментира Дамян Дамянов, изпълнителен директор на БСТ.

Сред предложенията на тотото сред новите моментни лотарийни игри ще бъде „Моят щастлив ден“, а друга ще провокира участниците да наблюдават с интерес предстоящите летни олимпийски игри в Токио. Новите предложения са насочени най-вече към играчи с приключенски дух. В момента три от игрите на БСТ могат да направят поне трима участници милионери. Това са “Тото 2 – 6 от 49”, “Тото 2 – 6 от 42” и “Тото 2 – Зодиак”, допълват от БСТ.

Припомняме, че хазартният оператор по регламент връща повече от 50% от постъпленията си на участниците в игрите под формата на печалби. Освен това други 33% от постъпленията отиват за подкрепа на спорта у нас.

През 2019 г. БСТ е предоставило на ММС 30 млн. за спорта у нас и още над 25 млн. са преведени като такса в държавния бюджет. Сумата на раздадените печалби само за изтеклата година надхвърля 105 млн.лева.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top