ДНЕС

Закопчаха цяла смяна митничари на ГКПП Калотина

Тридесет души, цяла смяна митнически служители, както и служители на „Гранична полиция“, са задържани при мащабна акция на МВР и прокуратурата на ГКПП „Калотина“. Между арестуваните е и началникът на митнически пункт „Калотина“, съобщи главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов съобщиха подробности от акцията.

Tридесет души, цяла смяна митнически служители, както и служители на „Гранична полиция“ са задържани при мащабна акция на МВР и прокуратурата на ГКПП Калотина. Между арестуваните е и началникът на митнически пункт Калотина, съобщи главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов съобщиха подробности от акцията.

Провеждат се разследвания по дело под надзора на Специализираната прокуратура. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия

Взимали са подкупи от преминаващи през пункта лица.

„Става въпрос за доста мащабна организация, изключително мащабна организация. Събрани са доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни действия“, уточни Иван Гешев.

„Прокуратурата, съвместно с изпълнителната власт работим на много високи обороти и в различни области, независимо дали става въпрос за висши държавни длъжности, министри, дали става въпрос за хора, които са изключително богати“, каза още Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че реализацията на мащабната акция е факт, тъй като службите са успели да запазят всичко около разследването в тайна.

„Положителното е, че успяхме да опазим всичко в тайна. Има задържани над 30 човека в момента.

Има хора и в почивка, които не са били на смяна

Не мога да кажа на кого ще бъдат повдигнати обвинения. С всяка операция ставаме все по-добри. Стиковката на всички служби е добра“, каза Ивайло Иванов.

„Извиняваме се за причиненото неудобство. Правим всички възможно да заработи пунктът веднага след като дойдат хора на мястото на задържаните“, обясни още главсекът на МВР.

„Към този момент продължават действията по разследването. Има задържани над 30 човека – цялата смяна от митничарите , които са тук на работа, има служители на „Гранична полиция“, съобщи още главният секретар на МВР.

На ГКПП Калотина временно е преустановено преминаването в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман. Създава се организация на входа в страната да бъде възстановено пропускането на леки автомобили.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top