СВЯТ

Башар Асад: САЩ крадат наш нефт. Продават го на Турция

САЩ крадат наш нефт и го продават на Турция, това е казал сирийският президент Башар Асад пред държавната информационна агенция на страната си САНА.

Лидерът в Дамаск е бил попитан какво става със залежите на течни горива в северната част на близкоизточната страна. „Те крадат петрола ни и го продават на Турция. Ето защо аз смятам Анкара за съучастник в това престъпление“, е казал той.

В отговор на въпрос дали в Сирия е имало военно присъствие на САЩ е посочил: Мога да кажа със сигурност. Има! Колко са обаче, аз не мога да кажа със сигурност. Може би около 1000, а може би 10 000 души.

„Ние също разполагаме с данни, че много от американците с оръжие в ръка не са служители на Пентагона. Става дума за хора, работещи в частни военни компании“, е казал още Асад.

По-рано от военното министерство на САЩ са заявили, че контингентът в Сирия е бил между 500 и 600 души. Белият дом не е отричал да е контролирал находища на течни горива в Сирия. Според администрацията на Доналд Тръмп това е била мярка за борба срещу Ислямска държава (ИД).

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top