ДНЕС

Цацаров подаде оставка, прокурорите във ВСС го наградиха

Прокурорската колегия на ВСС прие за сведение молбата на главния прокурор Сотир Цацаров за напускане. Няколко часа преди това парламентът го избра за председател на КПКОНПИ.

Цацаров председателстваше за последен път прокурорската колегия и на последната допълнителна точка се оттегли, като бе заменен от Евгени Диков.

По предложение на голяма част от прокурорската колегия бе гласувано награждаването на Цацаров с „Личен почетен знак първа степен – златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Връчването на отличието е станало след края на заседанието. Цацаров е благодарил и заявил, че е било въпрос на чест и удоволствие да работи заедно с членовете на колегията, научи „Монитор“.

Оставката му ще бъде внесена като допълнителна точка в дневния ред на пленума на ВСС в четвъртък, който всъщност ще я приеме. След това съдебните кадровици ще изпратят предложението на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаването на Цацаров.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top