ДНЕС

Народното събрание дава 164 хил. лева без ДДС за платформи за инвалиди в новата сграда на парламента

164 хил. лева без ДДС е заделило Народното събрание за закупуването на 6 броя подемни платформи за хора с намалена подвижност. Това става ясно от обява за публично състезание за доставка, монтаж и пускане в експлоатация на съоръженията, пусната в сайта на парламента.

Търсят се две платформи за почивната база във Велинград и един брой мобилен лифт за басейна там. Отделно ще се купят 3 наклонени подемни платформи на релса и с електрически двигател за сградата на бившия Партиен дом, където след известно време се очаква да се пренесе цялата работа на депутатите.

Кога обаче ще стане това, не е ясно. За преместване се говори вече 20 г., но реконструкцията на зала “Света София” започна през 2016 г.

Новата пленарна зала трябваше да е готова за старта на българското председателство през 2018 г., но ремонтите продължават и до днес. Очаква се бъде завършена в средата на 2020 г.

Близо 19 млн. лв. без ДДС ще бъдат дадени за реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасади и покрив на бившия Партиен дом, става ясно от друга обществена поръчка. Предвид спецификата на обекта било задължително всички строителни дейности да бъдат организирани от един изпълнител.

 

/24 часа

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top