ДНЕС

Ученици от Кюстендил събират дрехи и обувки за децата на отец Иван

Ученици от Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил стартираха дарителска акция за децата от приюта на отец Иван в Нови хан.

„Идеята ни е да съберем колкото се може повече дрехи и обувки, като най-важното е те да бъдат чисти и запазени. Със сигурност всеки един от нас има якета, пуловери или ботуши, които не носи, защото са му омръзнали. Ненужното за нас обаче, може да бъде изключително полезно за други“, обявиха учениците, които в сряда стартираха дарителската акция в гимназията.

Десетките деца от приюта на отец Иван нямат достатъчно дрехи, с които да посрещнат предстоящите зимни дни. Някои от тях ходят със скъсани якета и маратонки. „Разбрахме, че се нуждаят от обувки, шапки, шалове, одеяла и пакетирани храни, предимно варива, преди падането на температурите.

Родителите на децата в риск също се нуждаят от дрехи, така че големите номера не са за изхвърляне. Финансови дарения също не се отклоняват, като се имат предвид задаващите се високи сметки за ток и отопление през студените месеци“, обявиха кюстендилските ученици, които вече стартираха дарителската акция.

Дом за сираци „Свети Николай“ при манастира „Света Троица“ край Нови хан, както и къщите на отец Иван в Якимово, дават подслон на 240 души, от които над 150 деца. През годините в дома в с. Нови хан подслон и убежище са намерили над 900 съдби.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top