РАЗСЛЕДВАНЕ

Задържаха легионерa, заподозрян за убийството в Орешник

Задържаха бивш легионер, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници. Тялото на 72-годишният фелдшер Димитър Факиров бе открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден във вторник сутрин. Очевидци разказаха, че Димитър е слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към медицинския пункт, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва. Какво се е случило вътре между двамата, не се знае. Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани в здравната служба.  По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

По случая се издирваше бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

В операцията по обезвреждането му тогава участваха 80 души – отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от ОД на МВР-Хасково.

Мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион.

Днес селото бе блокирано отново от службите на реда. Имаше информация, че Пачалиев се укрива в местност около селото. Той е бил задържан в дома му.  Тежковъоръжени полицаи и специализираният отряд за борба с тероризма участваха в акцията по задържане на предполагаемия извършител.

За последно той е видян да влиза сутринта в здравната служба в селото.

Свидетел разказва, че е бил пресрещнат от заподозряния и той е обяснил, че днес фелдшерът няма да работи.

Убитият Димитър Факиров е родом от Орешник, но от години живее в Тополовград. Всяка сутрин отварял здравния кабинет в родното си село, за да помага на хората тук.

Мълвата в селото е, че между него и заподозрения Пачелиев, по прякор Димона е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които легионерът му е искал. Пачелиев по принцип страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците „като луд“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top