ТРИБУНА

Има и втори задържан за банковия обир в София

Двама души – извършител и помагач, са задържали от полицията за обира на банков клон в столичния квартал „Люлин“ в събота. Още двама души са обявени за общодържавно издирване.Тяхната самоличност е установена, но не и местонахождението им.

Има втори задържан за банковия обир на 5 ти октомври, събота в София. От полицията съобщиха, че той е ключар, бил е помагач на обирджиите. Обирът бил планиран отдавна.

Емилия Русинова – СГП:

„Седмица преди обира обекта е бил посетен от извършителите  , за да огледа окледа добре  ключаря , вратата и камата ключалка.Опожареният автомобил е намерен в село Мрамор, използван за кражбата.“

В събота, часове след обира полицията е задържала един от извършителите. В него е намерена сумата от 62 000, която е една трета от откраднатите 172 000. Задържания е направил пълни самопризнания.

Емилия Русинова – СГП:

„Имаме и свидетелка, която е разказала за посещението в офиса. Тя е близка на обвиняемите, служила е за отцепка, гледала е отстрани.“

Буди съмнение ролята на касиерката, която е оставила такава сума в незаключена касата, но според разследващите вероятно се касае просто за небрежност.

Извършителят и помагачът- ключар са задържани за 72 часа. Съдът ще гледа мярката им на 8-ми октомври.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top