ТРИБУНА

Здравко Димитров: До края на мандата трябва да достигнем София по жизнен стандарт

Ще направя Пловдив по-добро място за живеене. Ще решавам проблемите на пловдивчани. Трябва да се решат проблемите с паркирането, трафикът, с детските площадки. До края на мандата трябва да достигнем София по жизнен стандарт. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров в ефира на БТВ.

„Ако стана кмет преди да си изпълня Пловдив оставя празна хазна и големи дългове. Трябва да се стабилизират финансите на общината. Дълговете са над 65 милиона лева“. Това заяви Славчо Атанасов, кандидат за кмет от от НФСБ и ВМРО.

„Познавам всеки един проблем в Пловдив. Амбицията ми е подготвени и млади хора да управляват града“, заяви друг кандидат за кметския пост – Дани Каназирева.

„По време на мандата на Иван Тотев се случиха и хубави неща, които не могат да се отрекат. Трябва да се надгражда. Нормално е да се направи и ревизия и ако има нередности да се оповестят, за да бъдем честни към гражданите на Пловдив“, коментира Димитров. Той добави, че законът е над всички и трябва да се прилага.

Атанасов коментира, че срещу него е бил извършен преврат. „Бяха ми отнети правомощията от районните кметове“.

„Бюджетът на община Пловдив се управлява по един и същ начин. Получаваме бавни и некачествени ремонти. Всички дружества се водят до умишлен фалит“, заяви единствената дама кандидат-кмет. По думите И се наблюдава безсилие при управление на европроектите.

Атанасов напомни, че Пловдив е бил обявен за най-социалния град.

„Бюджетът на Пловдив не е в цветущо състояние. Трябва да повишим събираемостта в общината. Освен това трябва да подобрим състоянието на ДКЦ-та, както и контрол на концесиите“, заяви кандидатът на ГЕРБ. Здравко Димитров коментира още, че трябва да се изградят по две нови детски градини във всеки район. „Започваме изграждането веднага. Пловдив се разраства и това е нужно“.

Най-големият проблем е в детските ясли. Трябва да се престъпят тези градини, които съществуват – това е евтиният вариант, добави Дани Каназирева.

Славчо Атанасов потвърди, че трябва да се построят нови детски градини. Той се съгласи, че са нужни и детски ясли.

По отношение на ромските махали. „Кметовете на ГЕРБ бутаха редовно незаконно постройки. Необходима е превенция“, заяви Здравко Димитров. Той призна, че проблемът с нерегламентираните сметища в махалите е голям.

Дамата предложи да се постави видеонаблюдение.

Кандидатът на ВМРО поясни, че на територията на Пловдив се намира най-голямото ромско гето на Балканите. Той изтъкна, че ВМРО има план за ромската интеграция.

По темата за чистотата на въздуха, кандидатът на ГЕРБ посочи, че най-големият проблем е трафикът в града. „Задръстванията също замърсяват въздуха. През зимния сезон трябва да се премине на алтернативно гориво – ТЕЦ-ове, климатици“.

Нужна е зелена система за град Пловдив, предложи Славчо Атанасов.

На въпрос дали ще направи ревизия на бившия кмет на Пловдив, който в момента оглавява местната структура на ГЕРБ в града, Димитров отговори: „Ще направя ревизия, защото моят шеф е моята съвест. Ако има нередности, ще бъде сигнализирано. Лидерът на ГЕРБ е един и той е Бойко Борисов“.

„Партийна зависимост няма. Листата ни е наредена номинации. Ние в ГЕРБ сме един тим“, заяви Димитров.

На въпрос към Славчо Атанасов към кое политическо семейство принадлежи, той отговори, че винаги е бил към патриотичното.

„Ще управлявам с диалог, честно, открито. Имаме добър екип, който е готов да реши всеки проблем. На Пловдив му е нужна работа, работа, работа. Знам и ще го направя, защото Пловдив е в сърцето ми“, коментира кандидатът за кмет на ГЕРБ.

„Винаги, когато съм управлявал е било с грижа за хората и управление с човешко лице“, каза Славчо Атанасов.

Каназирева каза, че може да носи отговорност. „Ще работя за града си“, увери тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top