ТРИБУНА

Техническият директор Пламен Костов за втори път дърпа шалтера на „Хоризонт“

Красимир Луканов от „Господари на ефира“ го разобличи във фейсбук

Вчера прокуратурата обяви, че разполага с достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление от директора на дирекция „Техника“ в БНР инж. Пламен Костов, по повод спирането за няколко часа на сигнала на програма „Хоризонт“ миналия петък.

Медиите на Прокопиев веднага подеха в негова защита обратната кампания, с мантрата, че някой го е принудил да извърши действията, в резултат на които сигналът е бил отрязан, пише „Блиц“. Медията разкрива, че Пламен Костов съвсем не е случайна фигура, а човек от кръговете на „Да България“ и протестърските грантови среди, които се стремят вината за случилото се в БНР да бъде изцяло прехвърлена на Светослав Костов.

Пламен Костов е действал по предварителен план за саботаж, в услуга на кръга „Капитал“. Сега това разкритие не само се потвърждава, но се оказва, че директорът на дирекция „Техника“ е истински рецидивист в желанието си да услужи на своя ментор от Драгалевци и на присъдружната на Иво Прокопиев психодясна грантова глутница от „журналисти“

Красимир Луканов, който е работил в БНР през 2001г., а сега е част от екипа на „Господари на ефира“, свидетелства, че Пламен Костов, тогава административен директор на националното радио, със зъби и нокти е защитавал назначения от Иван Костов тогавашен генерален директор Иван Бориславов. И не само го е защитавал, но и отново е дръпнал шалтера на „Хоризонт“.  Ето какво пише Луканов: „Годината е 2001. Цялата програма „Хоризонт“ е на бунт срещу избора на Иван Бориславов за генерален директор. Поетът Бориславов призоваваше по „Хоризонт“ сутрин да се четат стихове, а да не занимаваме хората с политика. Една ранна утрин знаехме, че ще дръпнат шалтера на „Хоризонт“. Събрахме се в 5 часа призори над 50 човека. „Преди всички“ стартира, но в 6.20 сигналът беше спрян и започна излъчване от студио в програма „Христо Ботев“. Цялата програма „Хоризонт“ бе елиминирана задълго, а скоро започнаха и уволненията. Аз бях сред тях. Административен директор на БНР тогава беше Пламен Костов. Той организира локаута, той се беше барикадирал в заместващото студио със своя свита. Години след това му се отблагодариха, като го направиха член на Управителния съвет на БНР. Пламен Костов е енциклопедия на мръсните тайни на Старата къща“. Но ако през 2001 г. Костов, след като е спрял „Хоризонт“ се е барикадирал в заместващото студио и е излъчвал програма, угодна на приватизатора Иван Костов и на назначения от него шеф на радиото, през 2019 г. вече се е заел да сваля чрез открита диверсия и в услуга на психодесните си приятели, неудобния на задкулисието нов генерален директор на БНР Светослав Костов.

Така излиза, че Пламен Костов не само е верен от години на психодесните си покровители, но е бил и истинска „спяща клетка“ в БНР, готова да бъде активирана при нужда. А относно методите им на действие – те винаги са били едни и същи  – заглушаване по всеки възможен начин на гласа на инакомислещите, прокарване само на угодните им тези и рушене на държавността. Докато нагло говорят, че се борят за „свобода на словото“. Тяхното.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top