ТРИБУНА

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор

11 лева е висока партийна субсидия и може да се редуцира с лев-два-три, но изведнъж да се свали до 1 лев е тежък удар по партиите. Много партии така ще изчезнат. Това заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази събота“ по bTV.

„България няма нищо общо с американския модел. Ситуацията е – „видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак“, разкри професорът.

„Инвеститорите бягат от България. Причината е несигурността в законодателството. Не само българските, но и чуждите инвеститори бягат от българската бизнес среда“, каза още проф. Герджиков.

Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор. Според него няма нищо лошо в срещите на държавния глава с магистрати по повод избора на нов обвинител. „Властите в България са разделени, но това не означава, че не трябва да има диалог между тях”, заяви Герджиков.

„Сотир Цацаров е един много добър главен прокурор, макар че получава атаки оттук и оттам, която е естествено, когато си на такава позиция”, смята правистът, според когото новият обвинител трябва да прилича на своя предшественик.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top