СВЯТ

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка като лидер на управляващата Консервативна партия партия на 7 юни

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка като лидер на управляващата Консервативна партия партия на 7 юни и ще остане начело на служебно правителство до избирането на нов партиен лидер, предаде Ройтерс и БТА.

В кратко емоционално слово пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт 10 в Лондон с треперещ от вълнение глас тя каза, че за нея е било чест да служи като лидер на своята страна. Мей изрази дълбоко съжаление, че не успяла да осъществи главната задача на своето премиерство – да осигури изпълнението на волята на британците за излизане от ЕС, изразена на референдума през 2016 г.
Тя посочи, че това може да стане само с компромис и че намирането на такъв компромис ще е главната задача на нейния наследник начело на правителството.

Говорейки за острите конфликти, възникнали по повод на Брекзит в парламента и в нейната партия, Мей отбеляза, че не се оттегля с лоши чувства, а с дълбока благодарност, че е имала възможността да служи на страната, която обича.

Тя не скри сълзите си, слизайки от подиума, поставен направо на улицата.

Александър Попов

dnes.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top