ТРИБУНА

Цяла група европейски патриоти се изсипа в София да подкрепи ВОЛЯ

Европейски лидери си правят селфи с Марешки

Цяла група европейски патриоти се изсипа в София да подкрепи ВОЛЯ и Веселин Марешки за евроизборите. Специално дойде Марин Льо Пен, президент на френския „Нацицонален сбор“, която е сочена за най-влиятелната жена в европейската политика в момента. Тя направи голям комплимент на Марешки като заяви пред препълнена зала със симпатизанти, че  Европа има нужда от лидери като  него. Заедно с белгиеца Геролф Анеманс – уважаван евро-депутат, си направиха и селфи за спомен.

Националистическите партии, които стават все по-популярни във всички държави в ЕС с идеите си срещу мигрантите и досегашната политика на Юнкер, се обединени в Движение за Европа на нациите и свободите. Марешки членува там от една година по покана на австрийската Партия на свободата, която управлява в момента.

Най-голям бум прави  Матео Салвини в Италия. Той е лидер на ЛИГА, която също е член на това движение и по този начин е партньор на ВОЛЯ. Двамата с Марин льо Пен провеждат мащабна кампания из държавите-членки, за да мобилизират патриотичния вот. Вчера Салвини беше в Будапеща при Орбан, който по всяка вероятност ще напусне най-голямата група в евро-парламента ЕНП и ще се присъедини към националистическата група. В същото време льо Пен избра да е в София и да удари рамо на Марешки. На въпрос на медиите защо са поканили именно него за български партньор, тя отговори, че са направили специално проучване на партиите у нас и са установили, че ВОЛЯ отговаря на техните критерии за истинска патриотична партия.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top