ДНЕС

37 619 шофьори хванати да шофират с превишена скорост само за седмица

Приключи полицейска операция за контрол на скоростта. Тя се проведе в периода от 1 до 7 април и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL. Общо 37619 нарушения на разрешената скорост за движение са констатирани от екипите на Пътна полиция по време на операцията.

От тях 17523 нарушения са установени от служители, осъществяващи пътен контрол с мобилни технически средства, 1731 нарушения са засечени със стационарни технически средства, а други 18365 нарушения – със стационарно-преносими установки за контрол на скоростта (СПУКС).

По време на операцията са установени 10 случая на притежаване на наркотични вещества, открити са петима обявени за издирване лица и са разкрити 25 други криминални престъпления, като основно управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и управление на МПС в срока на наложено наказание по административен ред.

В сравнение с последната операция на TISPOL за скорост, проведена през месец август 2018 година, са установени 5541 повече нарушения на скоростта.

 

/кросс

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top