ДНЕС

Красен Кралев награди биатлонистите за пробива на сезона

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на европейския шампион по биатлон Красимир Анев и световния вицешампион Владимир Илиев.

В рамките на месец Анев спечели титлата на 20 км индивидуално в Минск, а Илиев записа най-големият успех в мъжкия ни биатлон със среброто в същата дисциплина в Йостерзунд. Почетни плакети получиха и треньорите Георги Фъртунов и Николай Захаров, а на срещата присъства и председателят на Българската федерация Екатерина Дафовска.

„Разбрахме се с федерацията да се изготви 3-годишен план за развитието на този спорт до следващите зимни олимпийски игри и чак тогава да разговаряме какви ще бъдат средствата, които може да се отделят за подготовката на биатлонистите ни през това време“, заяви министърът след срещата пред медиите.

Министърът коментира и инфраструктурните проекти в Белмекен, Самоков и Троян, които трябва да обезпечат пълноценната подготовка на състезателите.

„Ще направим оценка на тези инвестиции, които са необходими, за да може да се възстанови трасето в Самоков и това в Троян, защото там е един от основните центрове за биатлон“, каза Кралев. Той сподели, че заради кандидатурата за Младежките зимни олимпийски игри, Боровец също влиза в плановете за развитието на спорта, защото е предвидено състезанията по биатлон да се проведат в рилския курорт.

След спечеления от Владимир Илиев сребърен медал Българската федерация по биатлон от догодина ще бъде в първа група на финансиране по критериите на ММС. Този сезон биатлонът беше в трета група за финансиране.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top