ТРИБУНА

Пращат за 5 г. в затвора, доктор, убил крадец, нападнал го с нож…

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителния акт срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март м. г. уби крадеца Жоро Джевизов, известен като Плъха.
49-годишният лекар е обвинен в умишлено убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, наказанието за което е до 5 г. затвор.
Докторът, срещу чието задържане в Пловдив имаше няколко многолюдни протеста, е предаден на съд и за незаконно оръжие – пистолет марка „Валтер“ и 17 патрона.
На 1 март 2018 г. Жоро Джевизов влязъл в двора на кооперацията, в която живеел д-р Иван Димитров. Там имало 6 гаражни клетки, една от които докторът ползвал за работилница. Д-р Димитров бил сам вкъщи, понеже правел ремонт.
Около 1,30 часа на 2 март лекарят минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети.
Помислил, че е забравил да я изключи, и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата на гаража – работилница е леко открехната.
Решил да провери какво се случва, помислил, че е извършена кражба. Като излизал от жилището си, обвиняемият взел пистолет „Валтер“, модел  „PH-9×19“, за който не притежавал разрешително. Оръжието било заредено с патрони, за чието притежание също нямал разрешение Насочил се към гаража, за да провери дали е извършена кражба.
Там се намирал Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. В хода на досъдебното производство са били събрани доказателства, че преди да произведе изстрел с незаконно притежавания пистолет „Валтер“, д-р Димитров е бил нападнат от крадеца, който хвърлил по него нож с 12-сантиметрово острие, както и на метална рекламна табела. При хвърлянето на ножа на Иван Димитров е била причинена прободно-порезна рана в десния крак, а от удара с табелата – травматичен оток на дясната ръка. По тези причини е прието, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.
Първоначално д-р Иван Димитров беше задържан, а на 6 март 2018 г. беше пуснат на свобода срещу подписка.
В САЩ за подобно деяние, човекът дори няма да бъде съден. Налице е очевиден опит за убийство чрез хвърляне първо на нож, а после и на метална табела.
Но България е банановата република на Бойко Борисов, в която хората не трябва да имат права, а трябва да са потиснати, защото иначе може да разклатят Диктатора…
Източник: Пловдив Прес
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top