СВЕЖО

ГЕРБ с гербер и 5000 лева за рождения ден на Нинова (снимки)

Гербер и 5000 лева за благотворителна кауза получи лидерът на БСП Корнелия Нинова от ГЕРБ за 50-годишния си юбилей.

Соцлидерката посрещна гости в Народното събрание, като почерпката и уважиха шефката на НС Цвета Караянчева, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, военният министър Красимир Каракачанов, множество депутати.

Тази година обаче Нинова посвети юбилея си на благотворителна кауза, а със събраните средства ще подкрепи Националния ученически отбор по математика.

 

С колегите от ПГ на ГЕРБ с радост подкрепихме тази кауза, като за целта дарихме 5 000 лв., написа Цветанов по-късно в профила си във Фейсбук. Той пожелал на Нинова здраве и късмет и споделил надеждата си, че влизайки в отбора на политиците над 50, тя ще проявява повече мъдрост и конструктивност и „заедно ще градим бъдещите успехи на България“.

От партията на Веселин Марешки „Воля“ са дарили 3000 лева. ДПС пък над 1000 лева. Колко точно са дали пък социалистите не е ясно, тъй като всеки депутат поднасяше свое пликче. Наред парите за благотворителност, Нинова получи множество букети с цветя и малки символични подаръци. Сред тях бе този на червения депутат Славчо Велков, който пък и даде стара ютия в цветовете на българското знаме и с пожелание: „Да изгладим диалога“.

„Благодаря ви, че станахте съпричастни към каузата ми, днес помагаме на младите таланти на България – математици и информатици, които представят страната ни достойно пред света“, заяви Нинова към гостите си и припомни, че решението й е свързано и с факта, че преди време синът й Рафаел също е бил капитан на такъв отбор. Даренията ще отидат за Съюза на математиците в България, който на свой ред ще разпредели парите за националните отбори.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top