ТРИБУНА

Заклаха с нож кмета Павел на сцената пред очите на хиляди граждани! Вижте всичко на видео!

Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож в неделя вечерта по време на благотворително събитие, предаде Франс прес, като се позова на полицията, която потвърди първите съобщения на няколко медии.

Павел Адамович бил нападнат с нож, докато бил на сцената пред стотици зрители в края на благотворителна проява в Гданск.

Непознат мъж изскочил на сцената и намушкал кмета няколко пъти с нож в областта на сърцето.

 

Адамович получил първа помощ на място, след което е бил хоспитализиран. В местната Университетска болница е претърпял тежка операция, като и след нейния край медиите продължават да призовават гражданите за кръводаряване.

Нападателят е задържан. Той е местен жител на 27 години. Журналистите, присъствали на инцидента, разказват, че той извикал, че е незаконно осъден на затвор и извършил атаката като отмъщение за преживените изтезания.

Младият мъж е бил осъден на 5 и половина години затвор за ограбването на четири банки през 2013 г. Пред следователите е заявил, че в затвора е бил измъчван, като подчертал дебело, че всичко това се случило, докато на власт била сегашната опозиционна „Гражданска платформа“.

Кметът на Гданск Павел Адамович беше член на „Гражданска платформа“ в продължение на 15 години, но през 2015 г. напусна партията. bradva.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top