ДНЕС

Красимир Каракачанов: Зарязахме 4 млн. българи на произвола на съдбата

 „Това не решава никакви проблеми. Нека да направим Министерство за българите в чужбина” това каза  вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, по повод закриването на Агенцията за българите в чужбина.

„Ние се заразихме с глобалния либерализъм. Искам България да бъде сериозна държава. Зарязахме 4 млн. българи на произвола на съдбата”, допълни той.

По въпроса за избора на нов изтребител за армията, министърът коментира: „Имаше предложение от 3 държави. САЩ предлагат пълния пакет на по-висока цена от тази, която е гласувал парламентът”. По думите му, Швеция и Италия не предлагат пълен пакет и част от него допълнително отново трябва да се закупи от САЩ. „В шведската оферта няма цената на това допълнително въоръжение и оборудване, които пак трябва да купим от САЩ. В американската оферта също има неясноти, но заради тяхното законодателство”, обясни Каракачанов.

„Ние не сме взели решение за подписване на договор, а за преговори”, каза още министър Красимир Каракачанов и поясни, че ако условията, които получим от САЩ, не ни удовлетворяват, ние сме свободни да започнем преговори със следващ участник.

 

Тази неделя / БТВ

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top