ДНЕС

Децата на отец Иван прекарват зимата на топло, подсигуриха им дърва

Децата от приюта на Отец Иван в Нови хан ще прекарат студените зимни месеци в уют и топлина, обяви омбудсманът, Мая Манолова.

След призив на омбудсмана във фейсбук, от Югозападното държавно предприятие са поели ангажимент да доставят така необходимите дърва за огрев на 150-те деца.

Малко след Коледа по инициатива на Манолова за приюта в Нови хан бяха дарени 2 тона картофи, 2 тона портокали, 2 тона мандарини, 500 кг. брашно, 250 кг. ориз, макарони, олио, мляко, извара, кашкавал, консерви и др.

„Благодаря от сърце за тази добрина. Няма по-голяма радост от тази – да започне Новата година с усмивките на 150 дечица. Да намираме време и сили за милост и подкрепа един към друг, приятели, през всеки ден на Новата година! Да знаем, че не сме сами, но и да не оставяме другите сами“, обяви още омбудсманът Мая Манолова.

В благотворителните акции вече откликнаха и десетки дупничани. 29-годишната Виолина Бекирова реши да дари всичките си спестявания за приюта на отец Иван в Нови хан. Добротата й последваха и други дупничани, който с лични средства ще подпомогнат издръжката на 150-те дечица.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top