ТРИБУНА

Президент и премиер чакат кой ще направи първата крачка за среща помежду им

На четвъртия ден след като изразиха готовност за среща помежду им, президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов чакат кой ще направи първата крачка, за да се осъществи тя.

 

От президенството обясниха пред „Дневник“, че при искане от страна на лидера на ГЕРБ, държавният глава щял да го приеме. Според източник от политическия кабинет на премиера в Министерския съвет очакват покана от президентството. И от двете институции уточняват, че към този момент няма планирана дата за среща между Радев и Борисов.

 

В петък на въпроси на журналисти за критиките на премиера, че президентът се среща с лидера на БСП, но не и с депутати от ГЕРБ, Румен Радев обяви: „Нека не бъркаме закон с визия. Няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне – той е на края на тези закони. Г-жа Нинова като лидер на БСП поиска да ме запознае със своята визия за България. Аз съм готов да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж и по качество на живот“.

 

Попитан дали това е покана за среща, президентът обяви: „Да, аз съм отворен“.

 

По-късно същия ден във връзка с медийни запитвания от правителствената информационна служба обявиха, че министър-председателят Бойко Борисов приема поканата на президента Румен Радев за разговор. „Премиерът Борисов изразява надежда, че до срещата им, държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно“, се посочва в съобщението.

 

В неделя шефът на кабинета на президента Иво Христов каза пред БНР, че изразената от президента Румен Радев готовност за разговор с премиера Бойко Борисов не бива да се тълкува като покана за среща./Дневник.бг/

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top