ДНЕС

Протестиращ се оплака от полицейско насилие на ГКПП-Кулата

Лидерът на протестите в Благоевград – Александър Стамболийски, който участва в блокадата на ГКПП-Кулата, заяви, че Жандармерията е използвала сила срещу протестиращите на граничния пункт.

Жители на Петрич и Сандански блокираха за повече от час граничния пункт в неделя. Те отказаха да освободят платната въпреки преговорите с полицията. В крайна сметка жандармеристи изблъскаха демонстрантите от двете страни на пътя и движението беше възстановено.

„Пред очите на всички униформените служители блъскаха, удряха и буквално ни прегазиха“, посочи Стамболийски.

„Тези момчета, които успяха да се отскубнат от полицейската схватка, докато бяхме изблъсквани, след това бяха отведени в полицейските бусове и бяха бити. Полицията употреби сила срещу хората, докато в цялата страна униформените свалиха щитовете“, допълни той.

Александър Стамболийски увери, че протестите ще продължат с още по-голяма сила. Утре в Благоевград е планиран голям протест.

Междувременно от МВР съобщиха, че четирима са арестувани в страната при протестите. Полицията е преброила малко над 1700 коли и около 3500 човека във всички градове. Няма регистрирани сериозни инциденти по време на протестите, информира директорът на националната полиция Христо Терзийски.

 

 

/дир

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top