ТРИБУНА

Скандал с реклама на студентска телевизия

Промоклипът, с който университетската телевизия на СУ „Свети Климент Охридски“ – Алма матер тв, обяви кастинга си за нови кадри, предизвика противоречиви реакции.

Причината – финалните кадри на видеото показват как Башар Рахал се заглежда в дупето на студентка. Актьорът застана начело на телевизията от началото на месец юни, а целта на рекламата е обявяването на национален подбор на репортери, сценаристи, актьори и т.н. за медията.

„Годината, в която цял свят говори за #MeToo, а в България това се ползва за сценарий на реклама за… телевизия!“ и „Не съм си обръснала краката. Дали ще съм достойна да ви донеса кафето и след това и тоалетната хартия“, гласят само част от негативните коментари, които се появиха лавинообразно след представянето на видеото.

„Чувството за самоирония е много важно. Тук явно не достига до правилните хора. Направих си труда да разгледам въпросните коментари – поне 75% от тях не са от студенти. Реално 25 човека се редуват в публикуването на коментарите“, обясни  Рахал. Той допълва, че сред целите на кампанията е подбирането на студенти, които да пълнят телевизията със съдържание от различните краища на страната. Кастинги ще се проведат в София (17, 18 и 19 ноември), Благоевград (21 ноември), Пловдив (23 ноември), Бургас (25 ноември), Варна (27 ноември), Велико Търново (29 ноември) и Русе (1 декември). „Целта е да правим пълноценна телевизия, да се развиват паралелно не само образователните програми, но също сатиричните, новинарските емисии и т.н. До този момент всеки е говорил от името на студентите, сега искаме те сами да имат трибуна, от която да говорят. И идеята е крайният продукт да не се гледа само от студенти. След провеждането на кастинга ще работим по пилотни броеве, след което ще търсим финансиране“, обясни още Рахал.

 

/Монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top