ТРИБУНА

Извънредно: Взрив в сградата на руската ФСБ! Видео от мястото!

По предварителна информация човек, който е влязъл в сградата, е извадил неидентифициран предмет от чантата си, който впоследствие е избухнал в ръцете му

В сградата на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) в Архангелск е избухнала експлозия, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на данни от спецслужбите. В района са засилени мерките за сигурност.

„Според предварителните данни един човек е починал, а още трима са в болница“,

съобщи губернаторът на региона Игор Орлов. Той посочи, че починалият не е служител на службата, но самоличността му се установява. Тримата ранени са служители на ФСБ.

По предварителна информация човек, който е влязъл в сградата, е извадил неидентифициран предмет от чантата си, който впоследствие е избухнал в ръцете му, в резултат на което мъжът е загинал. „Инцидентът е станал на входа на сградата на ФСБ“, добави губернаторът.

Територията на сградата е блокирана, а всички от управлението са евакуирани.

Експертите определят вида на взривно устройство. Според пресслужбата на Генералната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в района на Архангелск, на място работят оперативни служби, включително пожарникари и спасители.

Седалището на ФСБ се намира в центъра на града на булевард „Троицки“, недалеч от регионалния драматичен театър и големи търговски центрове.

Прокуратурата в района на Архангелск извършва проверка на фактите около взрива. „Започнахме инспекция, а сътрудниците ни са на обекта, но досега няма конкретна информация за причините за експлозията“, каза служител на областната прокуратура.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top